Alfa Romeo 147

2001-2010

Бързооборотните двигатели и директното управление показват, че Alfa Romeo 147 е проектиран да бъде спортен автомобил, но там където VW Golf GTI или BMW 1 серия остават стабилни и комфортни по лоши пътища тя показва слабости.И все пак, дори да не го усещате като спортен автомобил, той със сигурност изглежда така както отвътре и отвън – това е един красив малък хечбек. Интериорът изглежда много по-добре направен от по-старите Алфи, но пространството за пътници отзад е тясно също като багажника.

Фейслифта през 2005-та промени предницата на колата и внесе допълнително оборудване в цялата гама.

147 има само три звезди на Euro NCAP за безопасност на пътниците, лош резултат, когато повечето съперници имат четири или дори пет. Той спечели две звезди за защита на пешеходците, което е средно.


Типични проблеми

При тази кола е малко трудно да се даде отговор на този въпрос. Някои модели са изключително надеждни, като собствениците им не съобщават дори за изгоряла крушка, докато други не са нищо друго освен проблеми. Може да се каже обаче, че окачването е от от най-честите причини за влизане в сервиз.

Притесненително е ако ангренажният ремък не е сменен на време. Има случаи на повредени мотори поради тази причина, така че съветваме да го смените веднага щом купите употребявана Алфа 147.

В миналото Алфите често бяха ненадеждни, но напоследък компанията работи за премахване на лошата си репутация. 147 показва, че това се постига, но все ще не могат да достигнат до нивото на някои от конкурентите като Голф и Астра.


Кой двигател да изберем

1.6-литровият бензин е най-малкият двигател в гамата, но е напъкно адекватен. По-големият двулитров подхожда още повече на колата. Той се предлага и с опция за полуавтоматична скоростна кутия, която работи добре, но не е надеждна и не я препоръчваме.

3.2 V6 в най-високия клас – Алфа 147 GTA има изумителните 250 к.с., но той е твърде скъп и рядък.

Има и няколко добре познати и много добри 1.9-литрови дизелови двигатели със 115bhp или 140bhp. Като се има предвид, че това е спортен хечбек, бихме избрали отново по-големия мотор, тъй като разликата в разхода не е голяма.

Всички мотори са много надежни при добра поддръжка. Имайте предвид, че бензиновите имат по 8 свещи.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Alfa Romeo 147.


Оценки
Управление
70
Комфорт
40
Място
50
Изработка
50