Alfa Romeo 159

2006-2012

159 е възможно най-безпроблемната Алфа до момента. Качеството на изработка и сглобка са добри, има голямото разнообразие от двигатели, прилично място, а и страхотната визия правят колата добра алтернатива на немските премиум марки.Купуването на употребявана Алфа преди беше лошо преживяване за много хора. Опитали веднъж те бързо преминаваха към по-малко рискови марки. Много неща се промениха оттогава. Алфа подобри качеството и резултатите веднага станаха очевидни в проучванията за удовлетвореността на клиентите. Продуктовата гама също се разшири, след доста слаб период. Автомобилите, които наистина започнаха тази промяна бяха 147 и 156. После дойде 159 – по-голяма, по-солидно изработена и още по-добре изглеждаща, това е най-безпроблемната използвана Алфа Ромео до момента.

Алфа 159 е по-голяма в почти всяко отношение в сравнение с предшественика си 156, но все пак е много спортна и елегантна. На пътя и на пистата тази кола има много по-голямо излъчване от почти всяко BMW. Задният край е наистина труден за различаване от 156 на пръв поглед, но при по-внимателно вглеждане се виждат по-острите линии и по-дългия преден капак. Като цяло 159 не само излгежда, но и е по-добре балансирана кола.

Дизайна на интериора е малко разочароващ, нещо като фейслифт на 156, която изглеждаше страхотно през 98-ма, но сега изглежда малко остаряла в сравнение с конкурентите. Качеството е далеч по-добро от преди, а в задната част мястото за краката и главата са подобрени значително, въпреки че бихме избрали Saab или Volvo, ако това е приоритет. Багажникът обаче е доста по-голям, отколкото очаквате, а сгъваемите задни седалки са чудесни за пренасяне да дълги товари.

159 има впечатляващо сцепление по завоите и се движи добре по повечето пътни настилки. Каросерията има известно накланяне и колата може да се почувства леко нервна. Можете също така да чуете окачването да тропа по лошите пътища. Управлението е много прецизно, но не с най-добратна обратна връзка


Типични проблеми

Едно предимство на дългия живот на 156 беше, че Алфа успя да отстрани детските болести на модела като после ги използва в 159 като така си спести доста проблеми. Като цяло колата няма сериозни проблеми. Задължително прочете автомобила за грешки и проверете всички възможности на парното и климатика.


Кой двигател да изберем

1.9-литровият дизел е най-разпространеният двигател и най-добрият според нас, следван от 2,4-литровия агрегат, произвеждащ 200 к.с. Има опция за задвижване на четирите колела на големите мотори, но това не подобрява съществено динамиката на автомобила.

1.8 MPI е слаб за купето, но пък е един много здрав и опростен агрегат, който търпи газификация за разлика от всички останали бензинови туин спарк модели.

Препоръчваме да се избягват автоматичните селект спиид кутии.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Alfa Romeo 159.


Оценки
Управление
80
Комфорт
60
Място
60
Изработка
60