Audi A1

2010-2019

Това, че една кола е малка не означава, че тя не може да бъде с много високо качество. Първото поколение Ауди А1 е отличен пример за това.Почти перфектната позиция на шофиране, елегантното табло и солидното управление веднага показват, че А1 е класен автомобил много приличащ на по-големите от марката. Малкото Ауди се усеща като много изискан автомобил, добре изолиран от шумове дори при висока скорост.

За радост това не е за сметка на удоволствието от шофирането. Колата се движи много пъргаво и има директно кормилно управление. Има опция за по-твърдо окачване, но е най-добре да се избягва, както и по-големите лети джанти, които идват с оборудване S Line.

Наклонената линия на покрива означава, че задните седалки са най-подходящи за деца, но има прилично място за краката в сравнение с други суперминита като Алфа Ромео Мито и Мини Купър. Багажникът е с прилични размери, а някои автомобили имат поставка на пода за регулирането му по височина, нещо което ви позволява да го разделите на две части. Версията с пет врати се нарича Sportback както други модели на марката.


Типични проблеми

Като цяло това малък но солиден и надежден автомобил бес хронични проблеми. Бихме потърсили 1.4TFSI с малък пробег и сервизна история.


Кой двигател да изберем

Ако не карате много извънградско, е добре да стоите далеч от дизеловите мотори и да се придържате към бензина. Тези двигатели са с много по-равномерен ход. От различните предлагани мощности бихме избрали 1.4 TFSI със 120 к.с. Той дърпа силно от ниски обороти и е достатъчно пъргав по градските улици, като същевременно е и доста икономичен.

Мнения на потребители

Напиши коментар
Misho
Много пъргава количка. Кефи ме

Оценки
Управление
70
Комфорт
80
Място
70
Изработка
80