Audi A6

2004-2011

Ако искате да пътувате в бизнес класа но да не харчите много пари то най-вероятно Ауди А6 ще ви хареса.A6 успява да съчетае изисканост със спортна нотка. Твърдото му окачване позволява пъргаво управление с много добро сцепление, но може да е малко твърно по лоши пътища. Лекото управление може да ви се стори необичайно в началото, но прави маневрирането с ниска скорост в града много лесно. Шумът от вятъра и гумите са много ниски - дори при висока скорост на магистралата. Рядко чувате дори и двигателя, освен ако не сте избрали мощният V8 мотор.

Вътре има много място за главата и краката за четирима възрастни, а изработката е безупречна и с висококачествени материали. Средното място на задната седалка е добро най-вече за деца заради тунела от трансмисията. Багажникът е голям както винаги.


Типични проблеми

Audi A6 има добра репутация по отношение на надеждността, но въпреки това има своите проблеми.

Климатиците са изненадващо податливи на повреди, като около една четвърт от автомобилите са засегнати. Проверете всичките му възможностти много внимателно.

Някои дизеловите двигатели също създават проблеми, а 40 процента от автомобилите имат проблеми с електрическата система. Пробвайте всичи електрически елементи и не пренебрегвайте никакви предупредителни лампи по таблото.


Кой двигател да изберем

Дизелите са най-срещани в А6 така, че имате много по-голям избор като дори базовият двулитров TDI с 140 конски сили се представя отлично в толкова голяма кола. Ако искате обаче повече тяга то 2,7-литровия V6 с мощност 180 к.с. е вашия мотор. 3-литровият V6 дизел е най-бързият, но и най-редкият на пазара. Веригата се сменя на около 250 хиляди така, че е добре да го направите заедно с обслужването.

Бензиновите мотори са доста, но имайте предвид, че FSI и TFSI са с директно впръскване и не стават на газ (или е много скъпо). Тези, които стават са 2.4 - познат от стария модел и 4,2 литровия V8 с 333 коня преди фейслифта.

3.0 TFSI е много добър агрегат, който е със суперчарджър, а не турбо като останалите, но е много рядък.

Някои модели са с Quattro - системата на Ауди за задвижване на четирите колела, която е много здрава и значително подобрява управлението и сцеплението.

Нашият фаворит е стария, здрав и доказан 2.4 литров бензинов мотор.

Автоматичните скоростни кутии сменят гладко и са добре съобразени с двигателите.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Audi A6.


Оценки
Управление
70
Комфорт
80
Място
80
Изработка
80
Размери