BMW 1 Series

2004-2011

Дизайна на БМВ 1-ва серия не се харесва на всеки, даже май повечето, за които се сещам избират веднага по голямата 3-та серия и изобщо не се интересуват от малкия хечбек. След като се качите зад волана и потеглите обаче нещата се променят…Въпреки, че задното предаване (с каквото е този автомобил) е най-доброто за динамиката на шофиране, то си има и недостатъци основно, защото отнема от мястото в купето. Всъщност в задната част на 1-ва серия има по-малко място, отколкото ще намерите в супермини като Honda Jazz например. Мястото за крака отзад е доста оскъдно, а големият тунел на трансмисията означава, че е много трудно да поберете трима човека на задната седалка.

Това изобщо не е важно за 1-ва серия…

Има много по-практични автомобили на цената на малкото БМВ, но нито един от тях не е със задно предаване и много малко са толкова вълнуващи при шофиране.

Качеството на интериора е на най-високо ниво а добре замислените предни колони предлагат много добра видимост.

Създаден да се конкурира в компактния клас, първа серия е скъсена по дължина, но след известно време зад волана ще разберете, че това е едно истинско BMW. Задвижването на задните колела е по-скоро нещо като аномалия в този пазарен сектор и всички съперници като Голф, Астра или Ауди а3 са със задвижване на предните колела, което далеч не е най-доброто. При задно предаване към предната ос не се предава мощност и тя е отговорна само за завиването, което заедно с информативния волан прави управлението на малкия баварец неповторимо.


Типични проблеми

След разследване на програмата Watchdog на BBC, през май 2018 г. беше обявено обширно отзоваване на автомобили включващо бензинови и дизелови двигатели от серия 1, произведени между март 2007 г. и август 2011 г., за да се отстрани важна електрическа повреда.

Избягвайте коли с чип или друг вид тунинг, по възможност проверете за налични автомобили от официалните дилъри, които са проверени и имат сервизна история.


Кой двигател да изберем

Силно препоръчваме дизеловите агрегати особенно 120д с 163 конски сили. Изключително надежден и доказан агрегат.

От бензиновите можем да препоръчане единствено шест цилиндровите – те също са много надеждни, със страхотна динамика и неповторим звук. Проблема обаче е, че са много скъпи и редки.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за BMW 1 Series.


Оценки
Управление
90
Комфорт
50
Място
50
Изработка
80