BMW 3 Series

2005-2012

Трета серия E90/E91 е много добра за шофиране както можете да предположите. Дори комбито, въпреки че е по-тежко от седана е изключително пъргаво.Превъзходната динамика на автомобила не е за сметка на комфорта, макар че някои може да сметнат возията за прекалено твърда при ниска скорост – особено с опционалното спортно окачване.

Интериорът предлага достатъчно място за главата и краката за високи пътници и предлага типичното внимание на BMW към детайлите и качеството на изработка.

Багажникът не е толкова щедър като този на някои други автомобили в класа, но все пак е с големи размери. Задните седалки се сгъват и се получава равен под, което е много удобно за товарене на дълги предмети.

3-та серия комби е по-тежка от седана с около 90 кг, но ние не виждаме разлики в динамиката, или ако има то те са незначителни. Все още има разпределение на теглото 50:50 и е трудно да си представим еквивалентен модел в своя клас, който съчетава комфорт, динамика и толкова добра изработка.

Подобряването на старата трета серия беше неизбежно и от BMW постъпиха много разумно като вместо да се стремят към нещо твърде радикално просто доразвиха колата. Със своя дизайн и невероятни мотори колата остава най-добрият избор в своя сектор.


Типични проблеми

По принцип BMW 3-та серия има добра репутация за надеждност, но има редица неща за проверка преди покупката.

По-голямата част от 3-тата серия е с рънфлат гуми, но поради цената им някои собственици са монтирали стандартни. Трябва обаче да имате предвид, че сензорите за налягане могат да се повредят, ако заменените гуми нямат точно същата обиколка като оригиналите.

Дръжките на вратите понякога заяждат, а интериора може да се захаби с времето. Има и някои съобщения за проблеми с турбото, бързо износване на предни спирачки, неизправности в централното заключване и повреди във климатика.

Купувайте само автомобили с пълна история на обслужване и избягвайте съмнителни такива. На пазара има много коли, от които да избирате, така че избирайте внимателно и не купувайте на-евтините екземпляри.


Кой двигател да изберем

BMW предлага типично за марката страхотна гама от двигатели за купувачите на 3-та серия. Бензиновата гама се движи от 129 к.с. на 318i, през 150 к.с. в 320i до 218 к.с. в шестцилиндровия 325i. Нещата стават наистина сериозни при 330i – той има 258 к.с., но ако това не ви е достатъчно, тогава има топ варианта 335i туин турбо и невероятните 306 к.с.

Ако предпочитате дизела имате също доста възможности за избор. Да започнем със 318d – не е много мощен но пък изключително икономичен. 320d с 163 к.с. харчи малко повече но пък е доста по-бърз със своя голям въртящ момент и завидните 8.6 секудни от 0-100 км/час. Ако това не е достатъчно бързо, има и други варианти – 325d, ,330d и отново флагманът на дизеловата линия – 335d.

Нашите фавори обаче си остават невероятните 6 цилиндрови бензинови агрегати – сравнително нисък разход, невероятна динамика и неповторим звук.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за BMW 3 Series.


Оценки
Управление
90
Комфорт
70
Място
60
Изработка
70
Размери