Fiat 500

2007-2014

Съвременният Fiat 500 преоткрива един от най-емблематичните автомобили от края на 50-те и 60-те години на миналия век, точно както BMW направи с Mini.Страхотния дизайн и силната индивидуалност го превърнаха в сигурен хит както като нов, така и като употребяван автомобил.

Модерният Фиат 500 е много по-голям от оригинала, но въпреки това е много компактен според днешните стандарти. Отпред има много място за пътниците, но отзад е по скоро за деца. Багажника също не е голям - повече от този на Мини, но не е колкото на Volkswagen Up например.

Градските улици са мястото, където Фиат 500 се намира в свои води. Благодарение на пъргавото си управление той е чудесен спътник в ежедневието. По извънградските неравни пътища обаче малката кола е леко нервна и подскача по дупките, но нищо фрапиращо. На магистралата, когато скоростта нараства става доста шумно от вятъра и гумите, но пък двигателите остават сравнително тихи.

Ретро интериорът е почти толкова красив колкото екстериора, с много изящни дизайнерски форми. Качеството на материалите не достига изработката на Mini, но хич не е зле. Има много хромирани покрития, за да повдигне общата атмосфера.


Типични проблеми

Малкият Фиат е много надежден, което в немалка степен се дължи на безпроблемните си двигатели. Проверете за типичните ожулвания по купето, дали съединителят отделя добре за колите с ръчни скорости и се уверете, че всички електрически функции работят. Поддръжката типично за марката е много евтина.


Кой двигател да изберем

Имаме 1,2 и 1-4-литров четирицилиндров бензинов агрегат както и двуцилиндров 0,9-литров Twinair, който по официални данни е с изумителен разход, но в действителност нещата както обикновенно са други.

При дизела имаме 1,3-литров мотор, но той е леко шумен и грубоват в града, което не подхожда особенно на малкото бижу.

Нашият избор би бил 1,2-литровият бензинов двигател, който е с прилична динамика и предлага отлична икономия на гориво.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Fiat 500.


Оценки
Управление
80
Комфорт
60
Място
50
Изработка
70