Ford C-Max

2003-2007

Шасито е същото като на стандартия Ford Focus и това става ясно веднага. Пътното поведение е много добро, кормилното управление е по-прецизно от всички миниванове (а и повечето хечбекове) на пазара и има минимално накланяне на каросерията (пътниците ще харесат това колкото водача).Твърдата возия никога не е неудобна, а дизелите имат много тяга. Всички модели са сравнително тихи на магистралата.

Вътре има само пет места (а не седем), така че не е толкова универсален като други миниванове, а задните три отделни седалки са тежки и неудобни за сваляне – не го правете сами. Въпреки това, той е достатъчно просторен за трима възрастни и багажник с приличен размер.

Високата позиция за шофиране дава добра видимост и е заобиколена от добре поставени превключватели, а удобни места за съхранение има поставени навсякъде.

Той постигна много добрите четири от пет звезди в краш тестовете на Euro NCAP.


Типични проблеми

Това не е най-добре направеният автомобил от Ford. Собствениците отчитат проблеми с механични части, интериора и превключвателите. Трябва внимателно да прегледате дали всички системи като ел стъкла и климатик работят преди покупката.

Електронната спирачка за паркиране може да създаде проблеми. За проблема се наложи отзоваване на автомобили от Форд, така че е добре да го проверите. Друг проблем е двигателя на чистачките – поради опасения от прегреяване имаше кампания и за тяхното сменяне също.

Внимавайте за грешки на 2.0 дизела и 1.8 бензина – често причинени от дефектен ECU. Това е по-често при ранните автомобили, въпреки че Ford оправи това по време на тригодишната гаранция.

Таблото може да спре напълно и има много съобщения за тракания и скърцания в интериора, така че е добре да направите по-дълъг тест драйв.


Кой двигател да изберем

Има три бензинови двигателя. 1.6 е слаб, особенно когато сте натоварени. 1.8 е доста по-добър, а 2.0 със своите 143 к.с. е много приятен и не много лаком.

Ние обаче предпочитаме трите дизела. Освен допълнителната икономия на гориво, те имат много въртящ момент в ниските обороти.

1.6 TDCi е приличен, но бихме избрали 1.8 TDCi или в идеалния случай 2.0 TDCi за по-голямата тяга и шестстепенна скоростна кутия, което е чудесно за магистрала. Всички модели се предлагат с двойни предни, странични и завесни въздушни възглавници, както и антиблокиращи спирачки с електронно разпределение на спирачната сила.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Ford C-Max.


Оценки
Управление
80
Комфорт
70
Място
70
Изработка
50