Ford Focus

1998-2004

Ford Focus предизвика сензация, когато пристигна в шоурумите през 1998 година. Смелият външен вид му донесе мигновено внимание, въпреки че впечатли по всички параграфи.Доброто управление и комфорта бяха похвалени от самото начало, а удоволствието при шофиране не зависеше от модела – всички бяха много пъргави и забавни на пътя.

Интериорът също беше добър със смелия си стил, въпреки че вече не е така привлекателен.

Позицията на водача и разположението на всички превключватели за управление е много добре обмислено. Пространството в купето и багажника също е на добро ниво, с много място над главата.

Предлага се с бензинови мотори от 1,4, 1,6, 1,8 и 2,0 литра чак до супер спортния RS модел както и един 1.8 литров дизел.


Типични проблеми

В сравнение с настоящите хечбекове, оригиналният Ford Focus е сравнително прост автомобил.

Проверете най-вече за за признаци на корозия, това е главния проблем на иначе солидния автомобил.

Друг основен проблем е неработещи клапи на парното. Проверете внимателно дали всичките му позиции работят.

Електронните елементи също са предразположени към отказ, така че не игнорирайте никакви лампи по таблото. Попадането на вода в задните светлини също е често срещано явление и може да доведе до изгорели крушки.

Форд Фокус има нормални за годините си проблеми както повечето автомобили на тази възраст и цена. Хубавото е, че има стотици хиляди от тях наоколо и почти всеки майстор ще може да го оправи.

Те са сравнително лесни за работа, има много части за тях, както нови така и втора употреба, което означава, че никога няма да имате проблеми в сервизите.


Кой двигател да изберем

Със сигурност не и дизел. Бензиновите мотори са много по-безпроблемни и стават бе никакви проблеми на газ.

1.4-литровият бензинов модел е адекватен в града, но е твърде слаб извън него.

1.6 и 1.8 са много добри, но нашият фаворит е 2.0. Разхода е сходен, но по-високият въртящ момент винаги е предимство при изпреваране.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Ford Focus.


Оценки
Управление
90
Комфорт
50
Място
60
Изработка
70