Ford Focus

2004-2010

С представянето на второто поколение Фокус, хечбека на Ford се превърна в автомобил с по-консервативен дизайн от предишния модел, по-добър интериор и повече пространство като в същото време остана най-добрия за шофиране хечбек на пазара. Той се управява по-добре дори от някои спортни автомобили…Вярно е, че компромисът е леко твърдо окачване с ниска скорост, но никога не се става некомфортно.

Пространството е добро за всички пътници. Шофьорското място предлага изобилие от регулиране, за да може всякакви водачи да се чувстват удобно. Багажникът също е голям и много добре оформен.

Таблото вече е с по-модерни материали и много по-добра изработка. Серийното ободурване е много подобрено. Отварянето на предния капак все още става с ключа на колата вместо лостче – нещо не до там харесвано от всеки.

Автомобилите след 2007 г. се предлагат с по-добро оборудване, така че ги препоръчваме.


Типични проблеми

Моделът вече е много евтин за купуване и хората не харчат луди пари, поддържайки го във върховна форма.

Известните проблеми включват блокирани филтри за твърди частици за дизелите и ръждясване предните калници. Задните пружини се чупят, така че слушайте за тропания при тестовото шофиране.

Задължително проверете парното и климатика във всичките им настройки както и багажника за влага поради влизане на вода от люка или уплътненията на вратите,а това може да доведе до проблеми с електрониката.

Кабелите и свещите при бензиновите модели понякога създават проблеми, като вторите могат даже да корозират подобно на своя предшественик.

Тези проблеми не са рядкост при нито един автомобил на същата възраст, така че не се стряскайте от тях.

Нормалните неща за обслужване като накладки, дискове, филтри и други са лесно достъпни и са на нивото на Голф и Астра.

Подобно на всички автомобили, тези, за които са се грижили по-добре ще бъдат много надеждни и с толкова много на пазара си струва да положите усилия да намерите добре обслужван, дори да е по-скъп. Не е зле да прегледате и официалните дилъри за върнати екземпляри – те са малко по-скъпи, но имат сервизна история.


Кой двигател да изберем

Категорично препоръчваме само бензиновите мотори – много по-безпроблемни и абсолютно всички ставан на газ.

Ако карате малко, предимно в града 1.6-литровия бензинов двигател би бил достатъчен, но за нас по-големите 1.8 и 2 литра са най-правилния избор. Те пасват идеално на автомобила като харчат около литър повече.

Потърсете по-високо ниво на оборудване като Titnium или Zetek. Те предлагат повече екстри и много изискан интериор.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Ford Focus.


Оценки
Управление
100
Комфорт
70
Място
80
Изработка
80