Honda CRV

2006-2012

Това, което наистина отличава Honda CR-V освен смелия дизайн, е начинът, по който тя дава приоритет на думата „Полезно“ в съкращението „SUV“ – Спортно и полезно превозно средство.Това е един от най-просторните и практични автомобили в своя клас, всъщност дори надминава по-нови и модерни конкуренти, що се отнася до пространството за пътниците и в багажника. Задната седалка е толкова широка, че могат да се сложат три детски столчета едно до друго.

Управлението също на много високо ниво, колата има много прецизен волан и вози комфортно дори по лоши терени.

Ако погледнете под колата ще забележите независимо окачване навсякъде. Центърът на тежестта на този модел е свален с цели 35 мм в сравнение с предишния модел, а Хонда твърди, че са постигнали управлението на най-добрите фамилни хечбекове (даже не го сравняват с другите СУВ модели).

Петстепенната автоматична скоростна кутия не влияе прекалено силно върху разхода на гориво или емисиите, но донякъде прави колата малко мудна, така че е най-добра за тези, които правят по-голямата част от пробега си в града.


Типични проблеми

Както при почти всички Хонди, надеждността е силна точка, но все още има някои често срещани проблеми. Съединителят, който управлява помпата на климатика е проблемен, така че слушайте за тракащ шум зад таблото и проверете дали въздухът, който излиза от отворите, е достатъчно охладен.

Освен това тракащ звук, който се чува отдолу отзад на автомобила, особено при пълно завъртане на кормилото показва потенциални проблеми с диференциала. Разбира се, може просто да се нуждае от смяна на диференциалното масло, но евентуални ремонти могат да са скъпи.

Шумът на скърцане от съединителя на ръчните скорости означава, че ще е необходима подмяна. Има съобщения за проблеми с алтернатора и двигателя на задната чистачка, но те са по-редки.

2,0-литровият бензинов двигател се нуждае от проверка и регулиране на клапаните на всеки 100 000 км, така че внимателно проверете историята на колата, за да се уверите, че това е направено по график.

Имаше едно отзоваване на автомобили от Хонда, което обхвана моделите, направени между ноември 2009 г. и януари 2010 г., за да се сменят дефектни инжектори на дизеловото гориво. Това потенциално може да причини пожар, така че се уверете, че е направено.

Въпреки че задвижването на четирите колела е стандартно, CR-V е проектиран предимно за използване по асвалт, така че ще трябва да проверите за повреди под предната и задната броня на автомобила, за да сте сигурни, че предишният собственик не е опитвал оптимистични офроуд трасета.

Системата 4х4 е серийна, а дори и базовите SE модели бяха доста добре оборудвани, с климатик, лети джанти и електрически прозорци отпред и отзад. Заслужава си да обаче да потърсите следващата ES версия, която се предлага с климатроник, сензори за паркиране и круиз контрол. Кожената тапицерия тук е опционалната, но в още по-високата EX версия е стандартна.


Кой двигател да изберем

Изборът на двигателите на това трето поколение CR-V беше доста ясен. Купувачите имаха избор от 2.0-литров бензин i-VTEC или 2.2 i-CDTi дизел като и двата се предлагат стандартно с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Като опция се предлагаше петстепенен автоматик, първоначално само за бензина.

Що се отнася до дебата бензин срещу дизел – и двата мотора са добри и икономични така, че няма лош избор тук. По-важното е да намерите автомобил със сервизна история. Препоръчваме да погледнете първо при дилърите за да избегнете скрити проблеми.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Honda CRV.


Оценки
Управление
90
Комфорт
80
Място
70
Изработка
80