Jeep Grand Cherokee

2005-2010

Jeep Grand Cherokee е отличен за офроуд. С фината си система за задвижване на четирите колела и добрия просвет, той ще ви закара много по-далеч в дивата природа, отколкото повечето от конкурентите си като BMW X5 например, които се фокусират върху представянето на пътя.Гранд Чероки не е много лош и по нормалните пътища, а лекият кормилен волан е супер при маневрирането на толкова голяма кола в града. Въпреки това, в сравнение с по-луксозните в класа като Land Rover, возията и лукса са разочароващи. Управлението е много по-добро от предишния модел и въпреки, че е далеч от спортно вече се движи без постоянни корекции.

Изненадващо да открием, че толкова голям автомобил е толкова тесен. Някои шофьори ще намерят мястото за главите тясно и волана не се регулира по дълбочина. Мястото отзад също не е щедро.

Също така няма опция за седем места, но поне багажникът е с приличен размер и форма, макар и с неудобно висок под.


Типични проблеми

Засега не сме чували за сериозни проблеми или отзовани автомобили от Jeep. Известни са течове на масло и проблеми със задните амортисьори. Джантите са лесни за драскане по време на ентусиазиран офроуд. Иначе това е доста надежден автомобил с малко съобщения за проблеми.

От друга страна представянето на марката в предишни проучвания наистина предизвиква безпокойство. Моделите завършват обикновенно в долната част на таблиците, а собствениците докладват твърде много проблеми с двигателите и диференциалите.

Те са на по-лоши позиции от Land Rover, но значително под стандарта на Mitsubishi и Toyota.

Все пак, честно казано, по-старите джипове са отговорни за тези разочароващи резултати, а първоначалните доклади от собствениците на този модел са далеч по-положителни.


Кой двигател да изберем

Има три двигателя и нито един не е с ниска мощност. Има два V8 бензинови мотора: 5.7 прави Grand Cherokee толкова бърз, колкото почти всеки хот хеч, а SRT-8, с 6,1-литров двигател, може да достигне до 100 бързо, колкото Aston Martin DB9.

Нашият фаворит обаче е турбодизелът V6. Не само, че е далеч по-икономичен от бензиновите агрегати но има впечатляваща тяга в ниските оборотите, което е точно това, което ви е нужно при офроудър.

Не се притеснявайте по отношение на оборудването – всеки модел е добре оборудван.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Jeep Grand Cherokee.


Оценки
Управление
60
Комфорт
80
Място
70
Изработка
70