Kia Sorento

2003-2010

Sorento е много кола за парите си. Получавате просторен SUV, който ще побере спокойно пет човека с техния багаж, има богато оборудване и високо ниво на безопасност. Има и 486-литров багажник, който става 1849 литра, ако сгънете всички задни седалки.Поради височината на автомобила задните седалки са малко на високо и багажника има висок товарен ръб. За сметка на това обаче водачът и пътниците стоят доста удобно, комфортно и имат добър изглед навсякъде. Места за съхранение също има в изобилие.

Това е традиционен офроудър, което означава отделно шаси и здраво (под което имаме предвид и неособено изискано) окачване, което създава леко твърда возия.

Киа Соренто освен това се накланя прекалено много в завоите, дори по стандартите на СУВ сегмента, а на волана липсва презисност и обратна връзка. За сметка на това е много способен офроудър, добър за теглене и сравнително тих на магистралата.


Типични проблеми

Съобщенията за проблеми със Sorento са много редки. Това е много здрав и надежден автомобил. Няколко собственици се оплакват от тракане от арматурното табло, дори когато автомобилът е съвсем нов.

Стереото също не е особенно добро, но това, за съжаление, е нормално. Така че, ако можете да намерите автомобил с подобрена аудио система би било добре.

Tъй като Sorento доста често се използва за офроуд трябва да проверите внимателно за сериозни удари отдолу, праговете, окачването и каросерията.

Пълната история на обслужването също е от съществено значение, защото имаше кампания за изтегляне на автомобили с проблеми в ролката на алтернатора.


Кой двигател да изберем

Има само три двигателя – два бензинови, един дизелов – и две нива на оборудване, което прави нещата много лесни.

3,5-литровият бензинов с 195 к.с. е мощен и се предлага с приятна и добре сменяща автоматична скоростна кутия, но разхода е доста висок.

2,4-литровият е малко по икономичен, но е малко спаб за тежкото купе.

Според нас като цяло 2,5 турбодизела е по-добрия избор. Неговите 140 к.с. не изглеждат много, но високият въртящ момент от 314 нютона осигурява прилично представяне в ежедневните условия. Освен това е доста балансиран и далеч по-икономичен от бензина. Двигателят беше увеличен до 170 к.с. и 400 нютон метра от средата на 2006 г. и ако бюджетът ви го позволява си заслужава да го погледнете.

Всички модели имат двойни предни, странични и завесни въздушни възглавници като стандарт, както и климатик, четири електрически стъкла, CD плейър, лети джанти и аларма. Така основното ниво на оборудване XE ще ви е напълно достатъчно. Следващият пакет – XS добавя до климатроник и круиз контрол.

Най-добре е да потърсите първо в дилърската мрежа ако е възможно, така ще получите автомобил проверен с пълна сервизна история.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Kia Sorento.


Оценки
Управление
30
Комфорт
60
Място
70
Изработка
50