Kia Rio

2011-2017

Предишните поколения на Kia Rio спечелиха репутация на доста скучни както визуално така и при шофиране, но с модела от трето поколение компанията значително подобри нещата и постави основите на европейските модели в своята гама.Плюсове: Стилен и добре изработен интериор. Високо качество на ниска цена.

Минуси:Не толкова изискан като конкуренцията и не е особено вълнуващ за шофиране.


Стайлингът на този Рио беше значително подобрение на предишните, със смела предница и елегантна линия на покрива. По-дългата му колесна база добави място за краката на задните седалки, което според нас е сред най-добрите в класа.

Багажникът всъщност е малко по-голям от Volkswagen Polo и малко по-малък от този на Ford Fiesta. Всички модели имат разделени задни седалки. Качеството на интериора също много се повиши спрямо предишното поколение и вече може се мери с това на конкуренцията.

От гледна точка на динамиката на шофиране, Рио е по-зле от водещите марки в класа си. Возията също е малко твърда, както из града, така и по магистралата.

Това донякъде се компенсира от седемгодишната гаранция както и пет звездният рейтинг за безопасност на Euro NCAP.

Предлагат се четири двигателя – два бензина и два дизела – и двата с ниски емисии на CO2 (до 85 г / км за 1.1 CRDi EcoDynamics модел), прилична икономия на гориво и няколко нива на оборудване. Въпреки че първоначално се предлагаше само с пет врати, през 2012 г. беше добавен модел с три врати, за да се хареса и на по-младите купувачи.

Тъй като Kia Rio се използва предимно в градовете, трябва внимателно да проверите каросерията за повреда при паркиране и остъргвания на летите джанти.

Много първи собственици са закупили Рио за икономия, особено при дизела 1.1. Тъй като този двигател е снабден с филтър за твърди частици, си струва да се провери дали той е бил използван при по-дълги пътувания, за да може филтърът да се регенерира.


Типични проблеми

Най-общо казано, Рио се харесва от собствениците, но някои от тях се оплакват от досадни скърцания и тракания от интериора, основно съсредоточени около арматурното табло и колните, така че не забравяйте да тествате колата, за да проверите дали не е така.

Има и повреди със системата за стабилност на ESP и функцията за задържане на наклон.

Скоростната кутия сменя с лекота, но някои собственици съобщават, че е трудно да включат заден ход в някои случаи.
Автомобилите на Киа са доста безпроблемни и Рио не е изключение. Постига много над средния резултат в класациите за надежност.


Кой двигател да изберем

Голяма част от Киа Рио са оборудвани с 1,1-литровия дизел, тъй като собствениците се надяват официалните данни за икономия да бъдат постижими, но най-честото това не е възможно при нормално шофиране. Комбинирайте това с факта, че мотора се усеща слаб бихме препоръчали да преминете към по-мощния 1.4 дизел, който съчетава прилични показатели и добра икономия.

Ако предпочитате да използвате бензин, 1,25-литровият агрегат е много препоръчителен, но не е мощен като дизела.

Нивата на оборудване са 1, 2, 3 и 4, като последните излизат на пазара по-късно. Имаше и модели със специално издание, SR7 и VR7.

Пакет 1 е сравнително основен, 2 добавя климатик, 16-инчови джанти, електрически огледала и повече тапицерия, докато 3 предлага 17-инчови джанти, автоматичен климатик, отопляеми седалки, круиз контрол и по-добра аудио система. „4“ се предлага с кожена тапицерия, без ключово палене и отопляем волан. Всички модели са оборудвани с Bluetooth и CD плейър.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Kia Rio.


Оценки
Управление
50
Комфорт
70
Място
70
Изработка
70
Размери