Mazda Tribute

2000-2007

Mazda Tribute е разработена съвместно с Ford Maverick и споделя същите два бензинови двигателя: 2.0-литров или 3.0-литров V6 със стандартна автоматична скоростна кутия. Има версии с предно и 4х4 задвижване на 2,0-литровия модел.Въпреки че излъчването на автомобила е по-скоро на офроудър, той е повече за асвалт. Има доброто управление и приличната вози, но и твърде много налканяне на каросерията.

Интериора е взет от Форд Маверик, което е и добра и лоша новина. Всичко е добре направено и лесно за използване, но пък е непривлекателен.

Поне позицията на шофьора е добра, а отпред има много място. Задната част е малко по-тясна, но с много място за съхранение и багажник с голям размер плюс падащи задни седалки 60/40. Всичко това прави Маздата приличен семеен автомобил с възможности за офроуд.


Типични проблеми

Мазда Tribute не се продаваше дълго време като нов автомобил и сравнително малко бяха продадени, така че не е толкова лесно да се формира цялостна картина за това дали има хронични проблеми. Въпреки това, собствениците на почти всички са много положителни по отношение на надеждността на автомобила, а колите на Мазда като цяло се справят доста добре в нашите проучвания.

Производителят е сред най-надеждните и почти винаги е в челните места в класациите.


Кой двигател да изберем

Като се има предвид, че Tribute е най-добър на асвалт, може да очаквате, че моделът с предно ще бъде наш фаворит, но не е. Той се предлага само с базово оборудване GXi, така че си струва да го прескочите и да преминете на 4х4 GSi, която (в допълнение към задвижването на четирите колела) добавя лети джанти, електрически люк, CD плейър, климатик, въздушни възглавници и ABS.

Когато колата беше нова, прескачането от GXi към GSi би ви струвало около 4000 лева, но разликата сега е минимална.

V6 агрегата се предлага със собствено уникално ниво на оборудване над останалите и включва автоматична скоростна кутия, CD чейнджър и кожена тапицерия. Това обаче струва значително повече за покупка от 2.0-литровите версии, както и повече за гориво, обслужване и застраховане.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Mazda Tribute.


Оценки
Управление
50
Комфорт
50
Място
60
Изработка
60