Opel Astra J

2009-2015

Въпреки, че има редица неща, в които е по-лош от своите конкуренти Опел Астра винаги е бил много търсен автомобил както нов така и втора употреба.Плюсове: Много добър комфорт, икономични двигатели, най-добрия интериор в класа.

Минуси:Не толкова прецизно и динамично управление като конкуренцията.


Интериорът е много добре оформен и предлага много място. Не толкова много отзад, колкото Голф например, но все пак е достатъчно. Седалките са удобни и имат много настройки на позицията, особено ако са опционалните спортни седалки.

Централната конзола е претрупана с много малки бутони и изобщо не е лесно да се ориентирате. Вътре в купето е доста тъмно, с дебели колони на предното стъкло, блокиращи навлизането на светлина и донякъди пречещи на видимостта.

Най-големият минус на Опел Астра си остава удоволствието от шофирането. То е на нивото на Golf, а лидера в тази област Ford Focus изобщо не може да бъде доближен. Опел монтира по-модерно задно окачване на това поколение Астра, но автомобилът все още не успява да достигне нивото на конкуренцията. Комфорта за сметка на това е на много високо ниво.

Накратко… Astra е настроена да се справя добре с лоши пътища, вместо да бъде в хот хеч по завоите. Това е малко жалко, като се има предвид огромната гама двигатели и спецификации, с които се предлага.


Типични проблеми

Според проучванията собствениците са доволни от своите автомобили. Някои се оплакват от шумове в интериора. Друг проблем е кората под мотора – тя намалява разхода на гориво, но може да се закачи на бордюр при паркиране напред.

Ако е с дизелов двигател, тя е снабдена с филтър за твърди частици (DPF). Това означава, че автомобилът ще трябва да се кара често извънградско за да се гарантира за да може да се възстанови, тъй като този процес се задейства само при висока скорост. Имайте предвид, че запушен DPF филтър може да доведе до сериозни повреди по двигателя.

Тази кола се ползва масово за кола под наем или служебна, така че внимателно избирайте за да не попаднете на много амортизиран автомобил. При възможност проверете при официалния вносител.


Кой двигател да изберем

Предлагат се много мотори – от малкия 1,3-литров дизел до 2,0-литров битурбодизел с мощност 192 к.с. Бензиновите са 1.4 и 1.6 атмосферни, както и 1.4 и 1.6 литрови с турбо..

Бихме препоръчали бензин 1.6, ако карате предимно в града, тъй като има достатъчна мощност и е икономичен. Повечето мощност и въртящ момент спрямо 1,4-литровия е за предпочитане.

Ако искате дизел изберете 1,6-литровия агрегат. Той е много ефективен и доста по-изискан от 2.0, който е и доста по-шумен.

Мнения на потребители

Напиши коментар
Стойчо
Много готин дизайн, нищо общо с останалите в класа. Интериора и той е на светлинни години от голфове молфове ...

Оценки
Управление
70
Комфорт
80
Място
90
Изработка
80
Размери