Renault Megane

2008-2016

Както и при предишните модели Рено Меган получи пълна оценка от пет звезди в краш тестове на Euro NCAP, въпреки че впоследствие тя бе намалена до четири при повторната проверка при по-тежки условия.Renault направи необичайната стъпка да направи голям багажник за сметка на пространството за пътниците на задната седалка. Така има значително повече място за багаж от Ford Focus или Volkswagen Golf от същото поколение, но мястото за главите и краката отзад е ограничено.

Качеството на интериора е добро както и музикалната система. Работата с опционалната TomTom навигация може да бъде сложно, тъй като бутоните са разположени до ръчната спирачка.

На пътя Меган е солиден и комфортен без да предлага кой знае колко удоволвствие от шофирането и динамика. Гамата от бензинови двигатели включва 1,6-литров, 1,4-литров с турбо и 2,0-литров отново с турбо. През 2012 г. в гамата беше добавен и новия 1,2-литров TCe агрегат.

Дизел можете да избирате между 1.5- и 1.9-литрови двигатели, а по-късно те се присъединява и 1,6-литровия dCi.

С толкова много Мегани на пазаране бързайте да купувате а изберете добре поддържан. Проверете панелите на каросерията за драскотини, вдлъбнатини или несъответстващ цвят. Уверете се, че гумите имат прилично количество грайфер и са от известна марка. В края на краищата, ако предишният собственик е карал с каквито има гуми може би е пренебрегнал и други неща.

Има много кампании за изтегляне на автомобили от марката. Най-вече това е свързано с потенциално повредени въздушни възглавници и сервоуправление на автомобили, произведени до 2011 година. Освен това, спирачната ефективност на по-късните Мегани може да намлее ако не е оправена при кампанията за вакуумната помпа. Ако се свържете с дилър на Рено, той може да ви каже дали това е направено.


Типични проблеми

Megane не винаги се е радвал на най-добрата репутация за надеждност, но този модел от е значително подобрение пред своите предшественици. Въпреки това някои от вътрешните пластмаси все още могат да се надраскат лесно. Задължително тествайте всички електрически компоненти – климатик, ел стълка и т.н.

Автоматичните скоростни кутии създават доста проблеми и е добре да направите обстоен тест преди покупката.

Известно е, че дизеловият филтър за твърди частици на някои версии на 1,5-литровия dCi, се запушва, ако колата не се движи редовно извънградско, така че ако карате главно градско е по-добре с бензинов двигател.

Рено често е с лоши резултати от проучванията за надеждностт, но трябва да отбележим, че Меган се справя доста добре и е един от най-надеждните модели на марката.


Кой двигател да изберем

Освен ако не карате много и главно извънградско препоръчваме бензиновите мотори. 1.2-литровият TCe е много добър, но по-голямата част от колите на пазара са оборудвани с 1.6-литровия VVT агрегат, който също е отличен избор.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Renault Megane.


Оценки
Управление
50
Комфорт
70
Място
50
Изработка
60