Subaru Forester

2002-2008

Forester обикновено се сравнява с Toyota RAV4, Honda CRV и Land Rover Freelander, но това не са съвсем един и същ тип автомобили. Всъщност Forester е по-скоро комби със задвижване на четирите колела, отколкото чист офроудър.Той е малко по-нисък от конвенционалните 4х4 като начало, което помага да се постигне доста по-добро управление. Нито един от двигателите не е слаб за купето, а окачването върши отлична работа, осигурявайки отлична комбинация от плавно каране с приятно управление.

Позицията на шофиране също е добра, има отличната видимост поради квадратната форма. Пространството отпред е наред, но отзад не е толкова добре – мястото за краката е малко и е доста трудно да се поберат трима възрастни на задната седалка. Багажникът е достатъчно голям за нуждите на повечето семейства, а разделените, падащи задни седалки са серийни.


Типични проблеми

Subaru постоянно се представя добре в проучванията на удовлетвореността на клиентите и този Forester продължи тази тенденция като завърши на първите места в своя клас.

Добрата новина за потенциалните купувачи е, че собствениците не отчитат почти никакви проблеми нито с надеждността на автомобила, нито с качеството на сглобяване. Единственото често оплакване беше, че стереото не беше много добро.

Също така, собствениците са публикували като цяло положителни отзиви онлайн и никога не са били изтегляни автомобили от производителя.

Единственно проблемни са може би съединителите, които изкарват 60 хиляди, но това по-скоро важи за по мощните версии. Резервните части и някои ремонти могат да бъдат скъпи.

Ние препоръчваме автоматика, който е само 4 степенен но е много здрав и превключва плавно.


Кой двигател да изберем

Тази версия на Forester се появи в средата на 2002 г., имаше фейслифт три години по-късно и имаше няколко различни двигатели, но любимият ни винаги е бил най-основният модел, 2.0 X, който има всичко, от което се нуждаете.

В начало, двигателят имаше 125 к.с., но изцяло нов 2.5 литров със 158 к.с. се появи като част от лифтинга през 2005 г. Това направи колата много по-бърза, но консумираше повече гориво, така че се придържайте към по-малко мощната оригинална версия, която не беше никак слаба. Новия мотор се счита за по-капризен като цяло, и не се препоръчва да се газифицира освен ако не е BiFuel модификация която е предвидена за това.

Когато колата беше пусната, единствената алтернатива на базовия мотор двулитровият двигател с турбо, който направи Forester толкова бърз, колкото повечето хот хечове. Той беше прекратен през 2005 г. и беше заменен с 2,5-литровият, който направи Forester почти толкова бърз, колкото Impreza WRX. Тези версии имат уникален звук и много добра динамика като разхода е с около 2 литра повече. Имайте предид обаче, че обслужването и поддръжката е много по-скъпа.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Subaru Forester.


Оценки
Управление
50
Комфорт
50
Място
60
Изработка
90