Subaru Legacy

2004-2009

Legacy е много просторен, с голям багажник и постоянно задвижване на всички колела. Има достатъчно място за краката и главите. Трима могат да се съберат на задната седалка, въпреки че пространството за крака за централния пътник е тясно.Позицията на шофьора е спортна, но ръчното регулиране на седалката не е много лесно за използване, а волана се настройва само за височина.

Легаси освен това е и много добра за шофиране кола. Системата за задвижване на четирите колела дава на автомобила фантастично сцепление, а страхотното шаси придава леко спортен нрав. Возията е малко твърда, но никога не става дразнещо. И макар воланът да е прецизен и с много обратна връзка, той е разочароващо лек при висока скорост.

И трите бензинови двигателя се представят отлично и имат много отличителен, гърлен звук, но 2,0 става раздразнителен на магистралата. Трилитровият мотор, за сметка на това, има отлична динамика със своите 245 конски сили. Шестцилиндровият боксер (подобно на повечето модели на Порше, като 911 например) има звук, който няма да забравите лесно.


Типични проблеми

Въпреки че Subaru има добра репутация за надеждност, проблемите с двигателите са причина за по-голямата част от ремонтите.

Други причини за безпокойство са системите за отопление и охлаждане, както и проблемите с горивната помпа. Чували съобщения за проблеми със съединителя и скоростната кутия на по-късните автомобили.

Какъвто и да е проблемът, последващите сметки вероятно ще са големи, тъй като ремонтите са сложни, а резервните части – скъпи.


Кой двигател да изберем

Тъй като имаме само три бензинови двигателя – 2,0-литров, 2,5-литров и 3,0-литров тук нещата са ясни – няма лош избор.

Ние препоръчваме най-непретенциозния 2,5-литров мотор (165 к.с.) – с не много скъпа поддръжка и лесен за газификация. По-добрият избор според нас е и 4-степенния автоматик, вместо ръчни скорости, който въпреки малкото предавки, е изключително здрав и сменя гладко. Разхода е около 11 литра.

Ако искате обаче един наистина бърз и уникален автомобил, то версията с 3-литровия агрегат е за вас. Той има атмосферен мотор, много въртящ момент, страхотен звук, петстепенен автоматик и най-високото оборудване. Имайте предвид обаче, че обслужването и ремонтите са доста по-скъпи. Разходът е поне 2 литра повече, има и проблеми с прегряване, така че препоръчваме нови маркучи и радиатор, ако това не е направено скоро.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Subaru Legacy.


Оценки
Управление
80
Комфорт
70
Място
80
Изработка
80