Suzuki Swift

2005-2010

Малко са автомобилите, които предлагат толкова много радост от шофирането на ниска цена като Сузуки Суифт.Колата има страхотно пътно поведение, много добро сцепление и отлично шаси. Возенето обаче е твърдо и по-големите неравности се усещат вътре.

Качеството в интериора също е на ниво и изглежда доста елегантно – рядкост при колите от този клас. Всички превключватели са на добри позиции и лесни за използване. Има достатъчно място за четирима души, но багажникът не е от най-големите. Предлагат се версии с три и пет врати, като първата изглежда малко по-спортно.

Всички модели се предлагат добре оборудвани и единствената основна критика е, че Swift не е най-изисканият автомобил. При висока скорост има доста шумове от мотора, гумите и вятъра.


Типични проблеми

Swift не се оказа толкова издръжлив като някои от другите модели на марката и не винаги се представя добре в статистиките за надежност.

Качеството на боята и лаковото покритие са един от проблемите – много са податливи на надрасквания и ожулвания, а в някои случаи колите пристигат от завода с дефекти.

Предните гуми също се износват изключително бързо – в някои случаи на по-малко от 15 000 км, но това е повече до стил на шофиране.

Някои собственици говорят и за стържене или скърцане на спирачки. Ядове със скоростната кутия са друг известен проблем, ако педала е твърд това е знак за евентуален ремонт.

Не е необичайно с времето да се появяват шумове в купето. Много собственици на Swift се оплакват от особено досадно и упорито тракане от таблото.

Ремонт след удар отпред или отзад е много скъп, заради еднокомпонентните брони на автомобила. Дори птп с ниска скорост може да ви струва доста пари, така че се уверете, че предишните щети са правилно поправени или в по-добрия случай не е имало такива.


Кой двигател да изберем

1,5-литровият бензинов двигател постига най-добър баланс между динамика и разход. Предлага се само в GLX ниво на оборудване. Това включва палене без ключ, лети джанти, климатик, четири електрически прозорци и CD плейър.

1.3 също е много добър, но е по-шумен при висока скорост от 1.5. Този двигател се предлагаше само в GL версията, така че липсват лети джанти и климатик, освен ако не са поръчани допълнително.

1.3DDiS дизелът е бърз,икономичен и работи много добре. Нивата на оборудване са същите като GLX, но е добавен контрол на сцеплението. Това обаче е рядкост на пазара на употребявани автомобили и струва повече от бензиновия агрегат.

Ако главната ви цел обаче е удоволствие от шофирането задължително трябва да обърнете внимание на Swift Sport. 1.6-литровият двигател с мощност 123 к.с. не е кой знае колко мощен, но, в съчетание с пъргавото шаси на Swift е невероятен за каране.

В началото на 2010 г. бяха обявени нови нива на оборудване – SZ2, SZ3 и SZ4. SZ2 е базов и идва без алуминиеви джанти и климатик за разлика от другите два.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Suzuki Swift.


Оценки
Управление
90
Комфорт
50
Място
50
Изработка
90