Volkswagen Golf 4

1998-2004

Голф 4 предлага високо качество на изработка, елегантен интериор и усещане за много солиден автомобил.Въпреки че има достатъчно място на задните седалки, то е по-малко от Форд Фокус. Позицията за шофиране е много добра и ще пасне на всякъкъв тип водачи. Багажника също е голям и добре оформен, достатъчен за повечето хора.

Автомобилът е ориентиран към комфорта - той е тих и изискан по извънградските пътища и магистралата. Цената, която плащате за това е по-мекото и не толкова спортно управление като на Мазда 3 и Фокус от същите години.

Има огромен избор от двигатели - бензиновите например започват от слабия 1.4 чак до шест цилиндровия 2.8. Според нас 1.6 е достатъчен ако нямате спортни амбиции.

Предлагат се и версии със 4motion ситема 4х4 с халдекс. Тя е надеждна и не е постоянно зацепена, а се включва при загуба на сцепление от предните колела.


Типични проблеми

По принцип това поколение на Голф е доста здраво и има сравнително малко оплаквания от собствениците. Има доста случаи на повреди от електрическите прозорци и централното заключване, така че направете щателна проверка на всички електрически компоненти и климатика.

Съединителите също трябва да бъдат тествани, защото нямат слава на особенно издръжливи.


Кой двигател да изберем

Всички мотори са много здрави. За феновете на дизела силно препоръчваме 1.9 тди - доказан във времето агрегат с нисък разход и добра тяга независимо от версията.

Бензиновите също са много добри и всички стават на газ. Нашият фаворит при тях е 1.8Т, който е много разпространен и обичан. Въпреки, че е с турбина е доста надежден и не създава никакви грижи при добра поддръжка.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Volkswagen Golf 4.


Оценки
Управление
40
Комфорт
70
Място
70
Изработка
80