Volkswagen Golf V

2004-2009

Когато Голф 5 беше представен през 2004-та година всички похвалиха усъвършенстваното задно окачване, защото това направи шофирането много по-забавно от предишните поколения. Форд Фокус все още доставя повече удоволствие, но пък не е толкова практичен и комфортен.Както винаги е било при Volkswagen, интериорът е семпъл и функционален, като с фантастичното си качество на материалите се усеща като много луксозен автомобил.

Петото поколение също донесе подобрение във вътрешното пространство, като в колата удобно седят четирима възрастни, та дори и пет, но този в средата е малко притиснат. Ако търсите още място има разбира се и комби версия.

Само 1.9-литровият дизелов двигател разваля добрите впечатления, защото има много вибрации и вдига доста шум, въпреки че е много икономичен, особено извънградско.


Типични проблеми

Голфът е до голяма степен безпроблемен автомобил, ако се грижите добре за него. Внимавайте само с автоматичните кутии DSG. Уверете се, че маслото и филтрите са се сменяни навреме. Ако се повреди, може да се струва колкото колата.

Както и при други, да не кажа всички автомобили на концерна, превключвателите в интериора се износват. Лаковото покритие пада много лесно.

Освен това се уверете, че всички дръжки на вратите работят, тъй като е известно, че ключалките се развалят,а ремонтът не особенно евтин.

Препоръчително е да погледнете как колата седи на пътя, защото е склонен да чупи задните си пружини. Ако седи ниско отзад или скърца по време на шофиране, вероятно е необходимо да се сменят, което обаче не толкова скъпо.

Като цяло колата е много надежна и при правилна поддръжка ще имате един безпроблемен автомобил.


Кой двигател да изберем

Тук е малко по-сложно… ФСИ бензиновите мотори са с директно впръскване и не стават на газ… или поне не си струват скъпата газова, която изискват. За сметка на това версията GTI с двулитров мотор и турбо е много добра, нисък разход и страхотна динамика – един истински хот хеч.

Дизелите – 1.9 TDI със 105 конски сили е много добре познат и супер надежден мотор, който беше и в предния Голф, а и не само.

Първите версии на 2.0 TDI не се препоръчват.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Volkswagen Golf V.


Оценки
Управление
70
Комфорт
90
Място
90
Изработка
90