Volvo S80

2006-2016

Хората от Швеция винаги са били по-загрижени за сигурността отколкото за дизайна на колите си. Волво S80 не е изключение и предлага едни от най-добрите системи за безопастност без да има динамичното излъчване на Ауди А6 или БМВ 5-та серия.Избора на двигатели не е голям и в повечето случаи дизела е най-купуван. Окачването на автомобила е малко твърдо върху лоши настилки, но е пъргаво при по-висока скорост. Управлението е супер за шофиране в града, но е прекалено леко и без обратна връзка по магистралата. Шума също се засилва, но никога не става некомфортно.

Интериорът на Волво S80 е елегантен, солидно изработен. Могат да се настанят много удобно четирима пътници и техният багаж. Въпреки това, не е толкова просторен като 5-та серия или E-клас. Багажникът също не е лидер в класа.


Типични проблеми

Имаше проблем с показателя за горивото на автомобили произведени между ноември 2014-та и април 2015-та.

Възможно е да има изтичане на охлаждаща течност на произведени между май 2010-та и май 2015-та. Маркучът за горивото се напуква, което може да доведе до изтичане. Това се отнася за автомобилите между април 2015-та и март 2016-та.

Можете да проверите при дилър на Volvo и да се уверите, че автомобилът не е засегнат от тези проблеми или ако е то те са били отстранени.

При дизелите обърнете внимание на стандартните неща като турбо, дюзи и съединител.


Кой двигател да изберем

Всички дизелови двигатели са здрави и икономични, а бензиновите стават и на газ. V8 моторът на Yamaha е по-капризен, но и много рядък. Особенно препоръчителен е бензиновият шест цилиндров редови с 238 к.с., който работи много тихо и има достатъчна тяга.

Мнения на потребители

Напиши коментар

Все още няма публикувани мнения и коментари за Volvo S80.


Оценки
Управление
50
Комфорт
70
Място
80
Изработка
70